, Index = index Potenton Alapítvány

Koncertek

Galéria
Összes koncert
Kamarakoncert-sorozat
Regionális Kamarakoncert-sorozat
Egyéb ZMI események
Ezen a héten
augusztus
szeptember
október
november
december
január
2019 ősz
2019 tavasz
2018 ősz
2018 tavasz
2017 ősz
Korábbi események
szeptember
24.
kedd

Francia barokk zenei mesterkurzus

ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Zsolnay Kulturális Negyed
szeptember
27.
péntek

Francia barokk est

ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Zsolnay Kulturális Negyed

Jegyvásárlás

CAMERATA BÉRLET

Bérletek válthatók február 12-ig  online a www.jegymester.hu oldalon, vagy  a Zsolnay Örökségkezelő NKft. jegyértékesítő pontjain.

Bővebben a bérletről ITT tájékozóhatnak. 


ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS 

www.jegymester.hu

SZEMÉLYES JEGYVÁSÁRLÁS

– Zsolnay Kulturális Negyed
Látogatóközpont
Infopont & Shop a Boltok utcája végén
Vendégház recepció

– Művészetek és Irodalom Háza
– KultURÁN Infopont (Pécs, Ybl Miklós u. 7/2.)
– Kodály Központ jegypénztár
– 1 órával koncert előtt a Hangversenyterem bejáratánál


SZAKMAI JEGYEK

PTE MK oktatók részére max. 2, PTE MK hallgatók részére 1 db szakmai jegy igényelhető a koncert előtti 5. nap estig a koncert.zmi@gmail.com címen.
A szakmai jegyeket a koncert előtti napon 12 óráig lehet megvásárolni a  a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain. 
Az igény ezt követően törlésre kerül. 
További információ:

FARAGÓ Emanuela, művészeti titkár
farago.emanuela@pte.hu 


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Helyszínek

Hírek

Rólunk

Kedves Zenebarát!

Kedves Zenebarátunk!

Nagy öröm számunkra, hogy a Kultúráért Felelős Államtitkárság, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, a Pécsi Tudományegyetem és a Potenton Alapítvány támogatásával immár hatodik évadát indíthatjuk útjára kamarakoncert-sorozatunknak, és tovább folytathatjuk Camerata bérletünket.
Felbecsülhetetlen számunkra, hogy a Zeneművészeti Intézetben folyó munka e koncertekkel nagy nyilvánosságot kap. Örömünkre szolgál, hogy azok az értékek, melyeket képviselünk és oktatunk, egyre nagyobb érdeklődésre tartanak számot a pécsi zenebarátok között. Az a szövet, mely a Zeneművészeti Intézet oktatói, a meghívott világhírű művészek, hallgatóink és koncertlátogatóink között kialakult, páratlan érték, és a visszajelzések alapján továbbfejlesztésre érdemes. Ezen gondolat mentén a korábban nálunk gyakran megforduló művészek közül többekkel még szorosabbra fűztük a kapcsolatunkat: A Zeneművészeti Intézet kezdeményezésére a Pécsi Tudományegyetem Szenátusa címzetes egyetemi tanárrá nevezte ki Várdai István Liszt-díjas csellóművészt (városunk szülöttét), Baráti Kristóf Kossuth- és Liszt-díjas hegedűművészt, akik nem mellesleg Intézetünkben szerezték meg diplomájukat, és címzetes egyetemi docenssé nevezte ki Szűcs Máté brácsaművészt és Szőke Zoltán kürtművészt. Az ő folyamatos jelenlétük Intézetünkben olyan kiemelkedő lehetőséget biztosít hallgatóink számára, melyre semmilyen más módon nincs lehetőség. A kamarakoncert-sorozat kapcsán szervezett alkalmi kurzusok páratlan jelentőségűek egy diák életében, de a folyamatos mentorálás, a személyes fejlődésüket meghatározó konzultációk, a művészekkel való együtt-muzsikálások mással nem pótolhatók. Reményeim szerint hasonló, szoros együttműködés alakulhat ki azon művészek közül párral, akiket a mostani évadban látunk vendégül: Ránki Dezső, Bálint János, Korondi Anna – hogy csak a magyar világhírű művészeket említsük – látogatása a Liszt Ferenc Hangversenyteremben páratlan megtiszteltetés számunkra.

Kedves pécsi Zenebarátunk! Mindenkit szeretettel hívok programjainkra és bízom abban, hogy a tavaszi hangverseny-sorozatunk gyümölcseit mindannyiunk örömére és lelki épülésére együtt élvezhetjük.

Dr. habil. Vas Bence
művészeti vezető


A POTENTON ALAPÍTVÁNY

Célja:

•A zeneművészet társadalmi elismertségének növelése.
•A fúvószene társadalmi elismerésének növelése.
•A pécsi zeneművészeti felsőoktatás és zenepedagógus-képzés szereplői szakmai életének támogatása, különös tekintettel, a hallgatói, az oktatói és fúvószenekari tevékenységekre.
 

Tevékenysége:

         •Zenei ismeretterjesztés, zenei közművelődési feladatok vállalása.
•Zeneművészeti rendezvényszervezés, különös tekintettel a szóló és kamaraművészetre, és a fúvószenekari életre.
•Zeneművészethez kapcsolódó kutatások, konferenciák, mesterkurzusok, továbbképzések, versenyek támogatása, különös tekintettel szakmai, szakmódszertani, pszichológiai, szociológiai, pedagógiai, történeti témákra.
•A zeneművészetet érintő kiadványok megjelentetése.
•Az alapítvány céljainak megvalósítását elősegítő médiatevékenység.


PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM MŰVÉSZETI KAR

Zeneművészeti Intézet

A gazdag művészeti élet, a Pécsett élő és dolgozó neves zene- és képzőművészek segítették a Művészeti Kar létrejöttét, mely a jogelődök különböző művészeti tanszékeiből 1996-ban alakult. Ez az ország egyetlen felsőfokú zenei, képzőművészeti és alkalmazott, illetve médiaművészeti képzést integráltan folytató központja, illetve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kívül az egyetlen magyarországi felsőoktatási intézmény, mely PhD/DLA képzést nyújt a művészet terén.

A Művészeti Kar számára a Zsolnay Negyedben létrejött új campusával új lehetőségek valósulhatnak meg. A Zeneművészeti Intézet a gyár egykori tanonciskolája helyén lelt új otthonra. A hely szellemiségét követve intézetünk is a magas szintű hangszeres, énekes és elméleti képzést, a tehetségek támogatását tekinti oktató munkája alapjának. Meggyőződésünk azonban, hogy nem az intézet épülete, s nem is szervezete vonzó a zenei pályát választók számára, hanem kizárólag művésztanáraink személye, tudása és pedagógiai elkötelezettsége. Művésztanárai – szólistaként vagy neves magyar zenekarok tagjaiként – rendszeres fellépői a hazai és nemzetközi hangversenyéletnek. Kiemelkedő felkészültségű hallgatói pedig résztvevői a Pannon Filharmonikusok – Pécs zenekari koncertjeinek. Büszkék arra, hogy José Carreras és Placido Domingo operaénekesek a PTE és a kar díszdoktorai. 

2016 őszén indított Kamarakoncert-sorozata részeként az intézet nem titkolt szándéka a budapesti is koncertéletben is megjelenni, valamint Pécs és a régió kiemelkedő zenei életét még inkább gazdagítani.


A 20 éves PTE Művészeti Karról bővebben az alábbi KIADVÁNYBÓL tájékozódhat.Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi