Koncertek

Galéria
Összes koncert
Kamarakoncert-sorozat
Regionális Kamarakoncert-sorozat
Egyéb ZMI koncertek
Ezen a héten
november
december
január
február
március
április

Jegyvásárlás

Online jegyvásárlás: www.jegymester.hu

Személyes jegyvásárlás:

-A Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain:
-Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont
-Zsolnay Kulturális Negyed – Északi Infopont a Ledina kapunál
-Zsolnay Kulturális Negyed – Vendégház recepció
-Művészetek es Irodalom Háza
-A Kodály Központ jegypénztárában
-1 órával koncert előtt a Hangversenyterem bejáratánál

Szakmai jegyek:

Előzetes, megadott határidőig való regisztrációt követően a koncert előtti napon délig lehet megvásárolni a szakmai jegyeket a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain. 
A foglalás ezt követően törlésre kerül. 
További információ:

FARAGÓ Emanuela, művészeti titkár
farago.emanuela@pte.hu 


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk. 

Helyszínek

Hírek

Rólunk

Kedves Zenebarát!

Nagy várakozással nézünk a 2017 őszi évadunk elé. A Potenton Alapítvány és a PTE MK Zeneművészeti Intézet közös szervezésében 2016-ban indult koncertsorozatunk új állomásához érkeztünk, ahol ismét nagyszerű művészek, többek között Grammy-díjasok lépnek fel a Liszt Ferenc Hangversenytermünkben. Kivételes lehetőség, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Kulturális Államtitkárság támogatásával folytathatjuk meghirdetett programunkat, a szóló és kamarazenei hangversenyek rendezését és a város nagyszerű zenei életének ezirányú gyarapítását.
Az elmúlt évad számos teltházas estéje igazolta azon elképzelésünket, hogy a város és a régió zenekedvelő közönsége igényli az ilyen típusú alkalmakat. A Liszt Ferenc Hangversenyterem bevezetése a komolyzenei helyszínek közé pedig már korábban elkezdődött, mégis jelentős előrelépést jelentett e téren a koncertsorozatunk elindítása is. Reményeink szerint mostani évadunkkal még egy kicsit tovább léphetünk a régión túli közönség felé, és hangversenytermünk atmoszférája is tovább gazdagodhat a közönség és a művészek találkozásából születő varázslatos pillanatokkal.

Bízom abban, hogy őszi programjaink ismét felkeltik a zenebarátok érdeklődését és olyan élményekkel gyarapodunk majd, melyek maradandó emlékként élnek tovább bennünk és gazdagítják hétköznapjainkat.

Dr. VAS Bence művészeti vezető

2017 őszi műsorfüzetűnk ITT tekinthető meg.


A POTENTON ALAPÍTVÁNY

Célja:
•A zeneművészet társadalmi elismertségének növelése.
•A fúvószene társadalmi elismerésének növelése.
•A pécsi zeneművészeti felsőoktatás és zenepedagógus-képzés szereplői szakmai életének támogatása, különös tekintettel, a hallgatói, az oktatói és fúvószenekari tevékenységekre.
 
Tevékenysége:
         •Zenei ismeretterjesztés, zenei közművelődési feladatok vállalása.
•Zeneművészeti rendezvényszervezés, különös tekintettel a szóló és kamaraművészetre, és a fúvószenekari életre.
•Zeneművészethez kapcsolódó kutatások, konferenciák, mesterkurzusok, továbbképzések, versenyek támogatása, különös tekintettel szakmai, szakmódszertani, pszichológiai, szociológiai, pedagógiai, történeti témákra.
•A zeneművészetet érintő kiadványok megjelentetése.
•Az alapítvány céljainak megvalósítását elősegítő médiatevékenység.PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM MŰVÉSZETI KAR

Zeneművészeti Intézet

A gazdag művészeti élet, a Pécsett élő és dolgozó neves zene- és képzőművészek segítették a Művészeti Kar létrejöttét, mely a jogelődök különböző művészeti tanszékeiből 1996-ban alakult. Ez az ország egyetlen felsőfokú zenei, képzőművészeti és alkalmazott, illetve médiaművészeti képzést integráltan folytató központja, illetve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kívül az egyetlen magyarországi felsőoktatási intézmény, mely PhD/DLA képzést nyújt a művészet terén.
A Művészeti Kar számára a Zsolnay Negyedben létrejött új campusával új lehetőségek valósulhatnak meg. A Zeneművészeti Intézet a gyár egykori tanonciskolája helyén lelt új otthonra. A hely szellemiségét követve intézetünk is a magas szintű hangszeres, énekes és elméleti képzést, a tehetségek támogatását tekinti oktató munkája alapjának. Meggyőződésünk azonban, hogy nem az intézet épülete, s nem is szervezete vonzó a zenei pályát választók számára, hanem kizárólag művésztanáraink személye, tudása és pedagógiai elkötelezettsége. Művésztanárai – szólistaként vagy neves magyar zenekarok tagjaiként – rendszeres fellépői a hazai és nemzetközi hangversenyéletnek. Kiemelkedő felkészültségű hallgatói pedig résztvevői a Pannon Filharmonikusok – Pécs zenekari koncertjeinek. Büszkék arra, hogy José Carreras és Placido Domingo operaénekesek a PTE és a kar díszdoktorai. 
2016 őszén indított Kamarakoncert-sorozata részeként az intézet nem titkolt szándéka a budapesti is koncertéletben is megjelenni, valamint Pécs és a régió kiemelkedő zenei életét még inkább gazdagítani.
 

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi