, Index = index Potenton Alapítvány

Koncertek

Galéria
Összes koncert
Kamarakoncert-sorozat
Regionális Kamarakoncert-sorozat
Egyéb ZMI koncertek
Ezen a héten
január
február
március
április
május
június
2019 tavasz
2018 ősz
2018 tavasz
2017 ősz
Korábbi események

Jegyvásárlás

Figyelem! Újdonság!
CAMERATA BÉRLET

Bérletek válthatók júniustól szeptember 25-ig  online a www.jegymester.hu oldalon, vagy  a Zsolnay Örökségkezelő NKft. jegyértékesítő pontjain.

Bővebben a bérletről ITT tájékozóhatnak. 


ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS 

www.jegymester.hu

SZEMÉLYES JEGYVÁSÁRLÁS

– Zsolnay Kulturális Negyed – Látogatóközpont
– Zsolnay Kulturális Negyed – Infopont & Shop a Boltok utcája végén
– Zsolnay Kulturális Negyed – Vendégház recepció
– Művészetek és Irodalom Háza
– Kodály Központ jegypénztár
– 1 órával koncert előtt a Hangversenyterem bejáratánál

SZAKMAI JEGYEK

PTE MK oktatók és hallgatók részére előzetes, megadott határidőig a koncert.zmi@gmail.com címen való igénylést követően a koncert előtti napon 12 óráig lehet megvásárolni a szakmai jegyeket a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain. 
A foglalás ezt követően törlésre kerül. 
További információ:

FARAGÓ Emanuela, művészeti titkár
farago.emanuela@pte.hu 


A műsorváltoztatás jogát fenntartjuk!

Helyszínek

Hírek

Rólunk

Kedves Zenebarát!

Örömmel indítjuk útjára a Potenton Alapítvány és a PTE MK Zeneművészeti Intézet közös szervezésében megvalósuló Kamarakoncert-sorozatunk  negyedik évadát.

Az elmúlt félév hangversenyei messzemenően igazolták, hogy helye van Pécs kulturális életében a kis előadói apparátusú hangversenyeknek. A Grammy-díjas Los Angeles Guitar Quartett, Szűcs Máté brácsaművész, Tarkövi Gábor trombitaművész, vagy Baráti Kristóf hegedűművész szonátaestje erre nagyszerű bizonyítékok voltak, de nem szeretném kifelejteni a felsorolásból az új Fazioli hangversenyzongoránk ünnepi avató koncertjét sem. Különleges és a Liszt Ferenc Hangversenyterem befogadókapacitását feszegető alkalom volt Tóth Péter a Zeneművészeti Intézet fennállásának 50. évfordulójára írt kantátája.

 

Ebben az évadban is szeretnénk olyan elmélyült, a közönség számára maradandó élményt nyújtó hangversenyeket rendezni, melyek az előző évadok programszervezési filozófiájába illeszkednek. Remélem, hogy sok örömét leli majd programjainkban a város és a régió zenekedvelő közönsége és bízom abban, hogy sokakat már, mint ismerőst köszönthetjük hangversenytermünkben.


Dr. VAS Bence művészeti vezető


A POTENTON ALAPÍTVÁNY

Célja:

•A zeneművészet társadalmi elismertségének növelése.
•A fúvószene társadalmi elismerésének növelése.
•A pécsi zeneművészeti felsőoktatás és zenepedagógus-képzés szereplői szakmai életének támogatása, különös tekintettel, a hallgatói, az oktatói és fúvószenekari tevékenységekre.
 

Tevékenysége:

         •Zenei ismeretterjesztés, zenei közművelődési feladatok vállalása.
•Zeneművészeti rendezvényszervezés, különös tekintettel a szóló és kamaraművészetre, és a fúvószenekari életre.
•Zeneművészethez kapcsolódó kutatások, konferenciák, mesterkurzusok, továbbképzések, versenyek támogatása, különös tekintettel szakmai, szakmódszertani, pszichológiai, szociológiai, pedagógiai, történeti témákra.
•A zeneművészetet érintő kiadványok megjelentetése.
•Az alapítvány céljainak megvalósítását elősegítő médiatevékenység.


PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM MŰVÉSZETI KAR

Zeneművészeti Intézet

A gazdag művészeti élet, a Pécsett élő és dolgozó neves zene- és képzőművészek segítették a Művészeti Kar létrejöttét, mely a jogelődök különböző művészeti tanszékeiből 1996-ban alakult. Ez az ország egyetlen felsőfokú zenei, képzőművészeti és alkalmazott, illetve médiaművészeti képzést integráltan folytató központja, illetve a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen kívül az egyetlen magyarországi felsőoktatási intézmény, mely PhD/DLA képzést nyújt a művészet terén.

A Művészeti Kar számára a Zsolnay Negyedben létrejött új campusával új lehetőségek valósulhatnak meg. A Zeneművészeti Intézet a gyár egykori tanonciskolája helyén lelt új otthonra. A hely szellemiségét követve intézetünk is a magas szintű hangszeres, énekes és elméleti képzést, a tehetségek támogatását tekinti oktató munkája alapjának. Meggyőződésünk azonban, hogy nem az intézet épülete, s nem is szervezete vonzó a zenei pályát választók számára, hanem kizárólag művésztanáraink személye, tudása és pedagógiai elkötelezettsége. Művésztanárai – szólistaként vagy neves magyar zenekarok tagjaiként – rendszeres fellépői a hazai és nemzetközi hangversenyéletnek. Kiemelkedő felkészültségű hallgatói pedig résztvevői a Pannon Filharmonikusok – Pécs zenekari koncertjeinek. Büszkék arra, hogy José Carreras és Placido Domingo operaénekesek a PTE és a kar díszdoktorai. 

2016 őszén indított Kamarakoncert-sorozata részeként az intézet nem titkolt szándéka a budapesti is koncertéletben is megjelenni, valamint Pécs és a régió kiemelkedő zenei életét még inkább gazdagítani.


A 20 éves PTE Művészeti Karról bővebben az alábbi KIADVÁNYBÓL tájékozódhat.Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi