, Index = index Potenton Alapítvány

Duleba Lívia és Sztankov Iván tanári koncertje

A PTE MK Zeneművészeti Intézet óraadó tanárai, Duleba Lívia és SztankovIván tanári koncertje a Budapesti Kamarazenei Műhely vendégszereplésével!


Műsor:
A.Vivaldi: RV 439 Concerto in G minor "La notte"
M. Reger: Serenade Op. 141a
J.Haydn: Quartet Op.1No.1
Bach: No.2 h-moll Suite, BWV 1067

Közreműködők:
Duleba Lívia - fuvola
Sztankov Iván - gordon
@Budapesti Kamarazenei Műhely:
Papp Dániel - hegedű
Miczki Rita - hegedű
Balogh Enikő - brácsa
Kertész Sándor - brácsa
Deák György - cselló
A belépés ingyenes!


Duleba Lívia 2016-ban kitüntetéssel diplomázott a németországi Hochschule für Musik Detmold Egyetemén,Prof. Bálint János szólista osztályában. A világ számos országában koncertezett már szólistaként és zenekari szólófuvolásként. Fiatal kora ellenére olyan karmesterekkel dolgozott már együtt, mint Nicolaus Hartnoncourt, Howard Griffith, Takao Ukigaya,Kevin Griffith, Gregory Vajda, Kai Bumann, Christoph König, Hamar Zsolt, Keri-Lynn Wilson,Boris Schäfer, Kobayashi KenIchiro, Ariel Zuckermann és Eötvös Péter. Számos hazai és nemzetközi verseny 1. Díját és Különdíját nyerte el, a Yamaha cég Különdíjaként egy egyedi fejlesztésű ezüst mesterhangszert adományozott számára. A művésznő a magyar államtól másod ízben kapta meg a Fischer Annie Ösztöndíjat, és elnyerte a Deutscher Musikrat Zenei verseny Ösztöndíját is. 
2017 őszétől a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólófuvolása valamint a Budapest Fúvósötös alapítótagja.

Sztankov Iván 1986-ban végzett a Zeneművészeti Főiskola Debreceni Tagozatán, majd Szófiában Tosevnél folyatta tanulmányait. A Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen 1990-ben szerzett diplomát Tibay Zoltán és Kubina Péter növendékeként. A Budapesti Fesztiválzenekar tagja, 1994-95-ben szólamvezető-helyettes volt. 2 CD-lemeze jelent meg, amelyen átiratokat játszik zongorakísérettel, valamint előadja Koussevitzky nagybőgőversenyét a Magyar Rádió és Televízió Szimfonikus Zenekarának közreműködésével. Jelenleg készül a 3. lemeze. 1995-2006 között Malajziában, Kuala Lumpurban játszott szimfonikus zenekarban. 2006-tól a Nemzeti Filharmonikus Zenekar szólamvezető nagybőgőse. Nemzetközi kurzusokat tart és versenyeken zsűritag. Columbiában 2010-ben Gary Karr-al zsűrizett és tartott kurzust, majd a gálán a Bogotai zenekarral játszotta Koussevitzky fisz-moll koncertjét. Számos előadási darabot írt bőgőre, melyekből több a youtube-on is hallgatható.


A Budapesti Kamarazenei Műhely 10 éve a Nemzeti Filharmonikus Zenekar prominens vonós tagjaiból alakult, kezdetben célzottan az NFZ kamarakoncert sorozatának állandó együtteseként. Évek óta játszunk együtt különböző kamarazenei koncerteken és egyéb rendezvényeken, sokszor más művészekkel kiegészülve.
Elsődleges célunk Kocsis Zoltán szellemi hagyatékának ápolása, a hajdani házimuzsikálások hangulatát idézve a magyar, ill. a közép-európai kamarazene magas szintű interpretálása.
Repertoárunk számos zenei műfajnak ad helyt, a népzenétől a jazz-ig.

Jegyek

Az előadás ingyenes.

Helyszín

ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Zsolnay Kulturális Negyed
7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

Oszd meg másokkal!

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi