, Index = index Potenton Alapítvány

STABAT MATER DOLOROSA

A Pécsi Egyetemi Nőikark húsvéti koncertjeSzeretettel várunk minden érdeklődőt a PÉCSI TUDOMÁNYEGYETEM NŐI KARÁNAK húsvéti koncertjére!


Közreműködnek:
Farkas Alexandra (szoprán)
Majercsik Júlia (mezzo)
Tóth Mónika (alt)
szólóénekesek
és
Körtesi András zongoraművész
Vezényel: KERTÉSZ ATTILA Liszt-díjas karnagy

 

KERTÉSZ Attila Liszt díjas karnagy, címzetes egyetemi docens a PTE Művészeti Karának tanára a Magyar Kodály Társaság elnöke, a KÓTA Művészeti Bizottságának tagja. Tanított a Pécsi Széchenyi Gimnáziumban, majd 40 évig vezette a Janus Pannonius Gimnázium és a Kodály Zoltán Gimnázium ének–zene tagozatát. 1995 és 2000 között a Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola pécsi tagozatának igazgatóhelyettese. Az általa alapított Bartók Béla Leánykarral, a Kodály Zoltán Ifjúsági Vegyeskarral, valamint a Mecsek Kórussal és a Mecsek Nőikarral számtalan fesztiváldíjat, fődíjat és első helyet nyert Magyarországon és külföldön egyaránt. Kórusai állandó szereplői Pécs város rendezvényeinek, oratórikus előadásainak. A Mecsek Kórust és az általa alapított Mecsek Nőikart 2001-től 2015-ig vezette, mely két együttessel a kórus történetének eddigi legnagyobb nemzetközi sikereit érte el.

A pécsi kórusmozgalom szervezése mellett zenepedagógusként kiváló művészeket adott nemcsak Pécsnek, de az országnak és a nagyvilágnak is. Munkásságát számos díjjal, kitüntetéssel ismerték el: Baranya Megye Közművelődési Díja (1985), Kiváló Pedagógus (1990), Pécs Város Közművelődési Díja (1999), Pécs Város Érdemes Tanára (2001), Liszt Ferenc Díj (2005), Magyar Művészetért Bartók-díj (2006), KÓTA-díj (2007), Artisjus-díj (2008), Kodály Zoltán Díj (2009), Pécs MJV Városháza Emlékérem (2012), PMJV oklevele (2016)

Jegyek

Az előadás ingyenes.

Helyszín

Pécs-Kertvárosi Református Egyházközösség
7632 Pécs, Tidly Zoltán u. 12.

Oszd meg másokkal!

Plakát

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi