, Index = index Potenton Alapítvány

Giovanni GUZZO hegedűművész és FEJÉRVÁRI Zoltán zongoraművész kamaraestje

Műsor:

Johannes Brahms: 1.(G-dúr) hegedű-zongora szonáta, Op.78
Leoš Janáček: Hegedű-zongora szonáta
Richard Strauss: Esz-dúr hegedű-zongora szonáta, Op.18
Giovanni GUZZO
szólistaként a világ vezető szimfonikus zenekaraival és legrangosabb hangversenyközpontjaiban lép fel. A Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekar vendég-koncertmestere. Nemrég a londoni Királyi Zeneakadémia hegedű professzora lett: a legendás intézmény történetében ő az egyik legfiatalabb művész, aki ebben a megtiszteltetésben részesült.


FEJÉRVÁRI Zoltán rendszeresen koncertezik Európában és az Egyesült Államokban. Játszott szólistaként a Budapesti Fesztiválzenekarral, a Nemzeti Filharmonikusokkal, a Verbier Fesztiválzenekarral olyan karmesterek közreműködésével, mint Fischer Iván, Kocsis Zoltán, Kovács János és Takács-Nagy Gábor. 2011-ben lemezre vette Liszt e-moll „Malédiction” zongoraversenyét a Weiner Szász Kamaraszimfonikusokkal Rohmann Imre vezényletével. E Hungaroton kiadás 2013-ban elnyerte a Liszt Társaság „Grand Prix du Disque” hanglemez nagydíját. Kállai Ernővel készített Mozart felvétele 2014-ben jelent meg szintén a Hungaroton lemezcégnél. Fejérvári Zoltán 2015-ben Junior Prima díjban részesült, 2016-ban pedig elnyerte a londoni Borletti Buitoni Trust Fellowship díját. Jelenleg a Zeneakadémia kamarazene tanszékének oktatója.

 

Jegyek

Belépőjegy: 2000 Ft
Nyugdíjas jegy: 500 Ft
PTE MK dolgozók és hallgatók számára szakmai jegy: 500 Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon, vagy a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain illetve 1 órával koncert előtt a Hangversenyterem bejáratánál kaphatók.

Online jegyvásárlás

Helyszín

ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Zsolnay Kulturális Negyed
7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

Oszd meg másokkal!

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi