, Index = index Potenton Alapítvány

Az Indiana Állam Egyetemi Nagykövet Rézfúvós Kvintettjének Hangversenye

Regisztrációhoz kötött ingyenes előadás.
Regisztráció: koncertek.zmi@gmail.com A koncerten a kortás rézfúvós kamarazene legjavát élvezhetjük olyan Grammy-díjas szerzők tollából, mint, Michael Kamen vagy Dave Brubeck. Nem csak Roland Barrett illetve Anthony Plog klasszikusnak mondható darabjai, de a jazz és a filmzene remekei is hallhatók lesznek többek között Jack Gale átirataiban, legyen szó Duke Ellinngton vagy épp Leonard Bernstein dallamairól. A koncerten intézetünk rézfúvós oktatói és hallgatói, illetve a Pécsi Harsonaegyüttes tagjai is megmutatják mit tudnak.
Fellépők:

Dr. Eddie LUDEMA, trombita
Robert WAUGH, trombita
Dr. Brian T. KILP, kürt
Dr. Randy MITCHELL, harsona
Paul MERGEN, tubaRobert Waugh Austin Peay Állami Egyetem trombitatanára, jelenleg doktori képzését folytatja Indiana Állam Egyetemén, ahol korábban tanított is. Több vezető zenekar első trombitása volt, valamint a kortárs trombitára íródott műveket előtérbe helyező Altus Trumpet Ensemble alapító tagja. Világszerte koncertezik többféle felállással.

Dr. Brian T. Kilp
kürtművész 1998 óra az ISU professzora és tagja az egyetem együtteseinek. Mesterkurzusokat tart, illetve szabadúszó művészként rendszeresen turnézik kiváló zenekarokkal, kamara- és szóló produkciókkal Oroszországban, Thaiföldön, Vietnámban, Szingapúrban, Taiwan és Kínában is. A thaiföldi Rajabhat Maha Sarakham University díszdoktora. A kortárs zene nagy pártolója, több mint 15 művet íratott már rendelt kürtre.

Dr. Randy Mitchell
harsonaművész 1990 óta tagja az ISU Egyetem tanári karának. Nem csak harsonát, de euphoniumot, kamarazenét, jazz zenét is tanít, illetve játszik az Egyetem együttesében. Jelenleg a Terre Haute Szimfonikus Zenekar első harsonára, de több kiemelkedő zenekarban játszott már e pozícióban. Szabadúszó művészként a legkiemelkedőbb amerikai énekesekkel, hangszeres jazz zenészekkel volt szerencséje együtt játszani. A Nemzetközi Harsona Egyesület tagja, tanárként, előadóként és zsűritangként is aktív.

Paul Mergen
tubaművész az együttes legfrissebb tagja. 2017-ben került az ISU Egyetemre tuba tanárként, ekkor lett az együttes tagja is. Ezt megelőzően a “The President’s Own” United States Marine Band („Az elnök saját” tengerész zenekarának) tagja volt 11 évig. Ezt követően az együttes többi tagjához hasonlóan ő is koncertezett a legnevesebb amerikai zenekarokkal, illetve szólóban is kiemelkedő. Az Indiana Nemzeti Gárda 38. gyalogezredének tagja, ahol folytatja katonai szolgálatát.


Jegyek

Ingyenes, regisztrációhoz kötött előadás.

A regisztrált érdeklődők a koncert előtt legkésőbb 15 perccel tudják a regisztrációs jegyet átvenni, ezután a regisztráció törlésre kerül, s érkezési sorrendben, fennmaradó helyek esetén tudjuk beengedni az érdeklődőket.


Regisztráció: koncertek.zmi@gmail.com

Helyszín

ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Zsolnay Kulturális Negyed
7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

Oszd meg másokkal!

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi