, Index = index Potenton Alapítvány

Bogányi Trió Kamaraestje

A kamarazene sokszínűségét nagyrészt a kamaraegyüttesek változatos összetétele indukálja. A klarinét hangja egészen lágy, bársonyos hatást kelt Mozart és Schumann klarinéttrióiban, Glinka művében pedig csodálatos harmóniába olvad a fagott szintén kissé nazális hangjával. Ugyanakkor ha csupán klarinét áll a zongora mellett, hangszínei sokféleségét mutathatja be a feszes verbunkdallamokon, és az egzotikus balkáni melódiákon. A műsorba Roger Boutry ma is élő francia komponista műve hoz friss, új színt a fagott és a zongora izgalmas párbeszédével.


Műsor:
Wolfgang Amadeus MOZART: Kegelstatt Trio, K. 498
Robert SCHUMANN: Märchenerzählungen, op. 132
Roger BOUTRY: Interferences I
LISZT Ferenc: Rigolettó parafrázis
WEINER Leó: Peregi Verbunk
Mikhail GLINKA: Trio Pathetique
KOVÁCS Béla: Greetings from Balkan


Bogányi Bence 
szólistaként beutazta Európát, és rangos zenekarokkal játszott együtt. A nagy finn zeneszerző, Kalevi Aho által a számára komponált fagottversenyt 2005-ben mutatták be Helsinkiben. Kamarazenészként is számos meghívásnak tett eleget, a legjelentősebb fesztiválokon szerepelt egész Európában. 

2009 óta a Nürnbergi Zeneművészeti Főiskola fagottprofesszora, 2013 szeptemberében felkérték a Hannoveri Zenei, Színházművészeti és Média Főiskola professzorának is. Ezeken kívül egész Európában és Ázsiában tart mesterkurzusokat.Fejes Krisztina
zongoraművész tanulmányi évei alatt számos nemzetközi verseny helyezettje.
E nemzetközi sikernek és szakmai elismeréseknek köszönhetően több hazai és külföldi felkérést tudhat magáénak. Koncertezett már Európa, Dél Amerika és Ázsia nagy hangversenytermeiben. Fellépett szerte a világban, 2016 tavaszán egyhónapos mesterkurzussal egybekötött szólóturnét tartott az említett ázsiai országban.

Nem csupán szólistaként képvisel magas előadóművészi színvonalat, hanem kamarazenészként is elismert. Ennek bizonyítéka, hogy számos nemzetközi fesztivál meghívottja hazánkban és külföldön.
2011-ben elnyerte a Fischer Annie ösztöndíjat. 2012-ben előadóművészi tevékenységéért ARTISJUS díjjal jutalmazták. Az MMA – Magyar Művészeti Akadémia ösztöndíjasa a 2017/2018 –as évre.
 

 
Kuti László klarinétművész Magyarországi tanulmányainak befejezése után a grazi Zeneművészeti egyetemen folytatta zenei tanulmányait.

A Concertino Prága nemzetközi zenei verseny győztese, fiatal szóló előadóművészként fellépett továbbá Prágában, Bécsben, Grazban és Japánban is. Három évig a Japán Hyogo Performing Arts Center szimfonikus zenekárba szóló klarinétosa, majd a berlini filharmonikus zenekar akadémiáján ösztöndíjasként építette tovább karrierjét.

2009 óta László a Müncheni Filharmonikusok szóló klarinétosa, rendszeres vendégfellépője különböző zenekaroknak. A Müncheni Filharmonikusok zenekari akadémiáján végzett munkája mellett, klarinét oktatóként tevékenykedett a Bécsi Filharmonikusok zenekari akadémiáján Ossiachban, mesterkurzusokat tartott Koreában, Japánban és Ausztriában, valamint a sapporói zenei fesztiválon is.
Aktiv kamara- és szóló előadóművészként számos neves fesztiválra hivják, mint pl. a bonni Beethoven fesztivál, de állandó visszatérő vendég Izlandra, Japánba, Kinába és Braziliába. 

 


Jegyek

Belépőjegy: 2000 Ft
Nyugdíjas jegy: 500 Ft
PTE MK dolgozók és hallgatók számára szakmai jegy: 500 Ft

Jegyek a www.jegymester.hu oldalon, vagy a Zsolnay Örökségkezelő NKft. Infopontjain illetve 1 órával koncert előtt a Hangversenyterem bejáratánál kaphatók.

Online jegyvásárlás

Helyszín

ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Zsolnay Kulturális Negyed
7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

Oszd meg másokkal!

Plakát

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi