, Index = index Potenton Alapítvány

Francia barokk est

Szeretettel invitálunk minden érdeklődőt
a PTE MK ZMI, az Orfeo Zenei Alapítvány, a CMBV (Versailles-i Barokk Zenei  Központ) valamint a Potenton Alapítvány közös szervezésében
megrendezésre kerülő

FRANCIA BAROKK ZENEI MESTERKURZUS

keretében megvalósuló
kurzuszáró koncertekre
a Liszt Ferenc Hangversenyterembe!

 

18:00 Ének kurzuszáró koncert

Fellépőnek Judith van WANROIJ énekművész kurzusának résztvevői
19:30 Zenekari kurzuszáró koncert


Fellépők:
Stéphanie-Marie DEGAND hegedűművész
Judith van WANROIJ énekművész
SZOKOS Augustin continuo/csembaló

A vonós kurzusrésztvevőkkel kiegészült Pécsi Egyetemi Zenekar

Vezényel: Stéphanie Marie DEGAND

Műsor:

Antoine DAUVERGNE: 4e Concert de Symphonie en La majeur
Jean-Marie LECLAIR: Concerto pour violon et orchestre op. VII n°5 en la mineur
Jean-Philippe RAMEAU: Suite d’opéras


Stéphanie-Marie DEGAND először Jean-Walter Audoli és Emmanuelle Haim növendékeként tanult hegedülni, s egyhangú döntés alapján felvételt nyert a Conservatoire National Supérieur de Musique in Paris-ba 1990-ben, ahol Jacques Ghestem volt a mestere. A konzervatóriumi évek alatt művészi megközelítését a rendkívül sokrétű repetroár tanulmányozása által cizellálódott William Christie, Patrick Bismuth, Christophe Rousset and Christophe Coin professzorok segítségével. 4 első díjat valamint felvételt nyert a speciális előadóművészeti képzésre.

A Konzervatóriumban végzett tanulmányok befejezése után szólistaként és kamarazenészként sokszínű karrierre tett szert, gyakran adott kamaraesteket illetve szerepelt vendégművészként.

Az elkötelezettség s a zene művészeti feltárása rendkívül fontos számára, különösen nagy elismerés számára, hogy több nemzetközi verseny nyertese, dobogósa volt 1995-2002 között. Hangszeres szólistaként jelölve lett Francia Kulturális Minisztérium által évente megrendezett Victoires de la Musique Classique díjátadó “Új felfedezett” kategóriájában.

Stéphanie-Marie gyakran koncertezik Európa vezető hangversenytermeiben és fesztiváljain.
2002-ben megjelent debütáló albuma szép elismerést kapott a kritikusoktól, azóta folyamatosan készít lemezeket, melyeket szólistaként vagy kamarazenészként hallhatjuk.

Zenekari vezénylést David Reiland-nál tanult.

A párizsi Conservatiore Nationale Supérieur oktatója 2014 óta.

Saját Catenari, 1710 és Gennaro Gagliano, 1756 hangszerein játszik.Miután megszerezte diplomáját holland jogból, a holland születésű szoprán, Judith van WANROIJ az amszterdani Konzervatóriumban, Margaret Honig-nál kezdett el énekelni. 2004 februárjában szerezte kitüntetéses bizonyítványát a Holland Nemzeti Opera Akadémián. 2003-ban első díjat nyert a tekintélyes ’Erna Spoorenberg Vocalisten Presentatie’ oratórium versenyen.

Számos barokk, klasszikus és romantikus operában és színpadi műben, valamint oratóriumban énekelt Európa-szerte valamint az Egyesült Államokban is a legkiemelkedőbb zenekarokkal és karmesterekkel. Több alkalommal lépett színpadra Budapesten is az Orfeo zenekarral.

Jegyek

Ingyenes, regisztrációhoz kötött előadás.

A regisztrált érdeklődők a koncert előtt legkésőbb 15 perccel tudják a regisztrációs jegyet átvenni, ezután a regisztráció törlésre kerül, s érkezési sorrendben, fennmaradó helyek esetén tudjuk beengedni az érdeklődőket.


Regisztráció: koncertek.zmi@gmail.com

Helyszín

ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Zsolnay Kulturális Negyed
7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

Oszd meg másokkal!

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi