, Index = index Potenton Alapítvány

Muzsikáló családok: A Bazsinkák!


Regisztrációhoz kötött ingyenes hangverseny!

Regisztráció: regisztracio@zsn.hu 

A Liszt-díjas BAZSINKA József nemzetközileg ismert és elismert tubaművész, 25 éve a Budapesti Fesztivál Zenekar tagja, a PTE MK Zeneművészeti Intézet óraadó tanára. A hangversenyen húgával, BAZSINKA Zsuzsanna operaénekes, érdemes művésszel – aki szintén az Intézet oktatója – és két muzsikus fiával, ifj. BAZSINKA József tubaművésszel és BAZSINKA Mihály szaxofonművésszel lép színpadra.
„Anyai ágról volt egy híres énekes a családban, apai ágon szintén voltak elismert zenészek a családban, így nem csoda, hogy testvérem, Zsuzsanna is a zenész pályát választotta. Gyermekeim édesanyja szintén zenész, így könnyű volt a zene szeretetét elültetnünk gyermekeinkben.

József fiamból tubás, Mihály fiamból dzsessz szaxofonos lett. A másik két gyermekem is tanult zenét, de végül elhivatott néptáncosok lettek. Levente fiam a táncművészeti Főiskolát fejezi éppen be, míg Lili lányom Népművészeti Szakközépiskolába jár. A két zenész fiammal rendszeresen vannak közös koncertjeink.”

BAZSINKA József, Liszt- díjas tubaművész


MŰSOR:

Antonio Vivaldi: kettősverseny
Bazsinka József, tuba
ifj. Bazsinka József, tuba
 
Robert Schumann: Asszonyszerelem, asszonysors - dalciklus
Bazsinka Zsuzsanna, ének
Lengyel Andrea, zongora
 
Johann Sebastian Bach: G-dúr szonáta
ifj. Bazsinka József, tuba
Lengyel Andrea, zongora
 
Gabriel Faure: Pavane
Bazsinka József, tuba
Lengyel Andrea, zongora

Giacomo Puccini: Turandot, Liu halàla a III. felvonásból
Bazsinka Zsuzsanna, ének
Lengyel Andrea, zongora

Krzysztof Penderecki: Capriccio
Bazsinka József, tuba

Hidas Frigyes tuba concerto
ifj. Bazsinka József, tuba
Lengyel Andrea, zongora

Joe Zawinul: Mercy, Mercy, Mercy
Tommy Flanaghan: Fright train
Bazsinka Mihály: Always Sunday
Bazsinka Mihály, szaxofon
Bazsinka József, tuba
Góth Tamás, ütőhangszerekBAZSINKA József
 Liszt- díjas tubaművész számos nemzetközi kamaraverseny és tubaverseny díjazottja. Nemzetközi szólista, nemzetközi és hazai mesterkurzusok tubatanára. 10 évet dolgozott a Magyar Állami Operaházban, jelenleg 25 éve, a Budapesti Fesztivál Zenekar tagja. Négy szóló lemeze készült (az ötödik most van nyomdában), valamint számos kortárs szerzői lemezen játszik szóló és kamara műveket. Munkásságát a Magyar Állam 1996-ban Liszt Ferenc díjjal ismerte el.

 

Ifj. BAZSINKA József Junior Prima-díjas tubaművész, szólistaként több nemzetközi tubaverseny nyertese, de kamarazenében is kiváló eredményeket értek az In Medias Brass együttessel, melynek alapító tagja. Rendszeresen közreműködik kortárs együttesekben. 2015 óta oktatói tevékenysége

 

BAZSINKA Zsuzsanna 1989 óta a Magyar Állami Operaház magánénekesnője. Számos díj és kitüntetés birtokosa: 2006-ban Székely Mihály emlékplakettet kapott, 2008-ban elsőként vehette át az Osváth Júlia-díjat. 2009-ben Érdemes Művész lett, illetve átvette a Melis György-díjat. A PTE MK Zeneművészeti Intézet óraadó oktatója.

LENGYEL Andrea: Alig kilenc évesen felvették a Zeneakadémia előkészítő tagozatára, a különleges tehetségek osztályába. Pályája során partnere volt többek között Kováts Kolos, Wiedemann Bernadett, Bazsinka Zsuzsa, Fekete Attila, Ókovács Szilveszter és Rácz István. 2007 óta a Magyar Állami Operaház Failoni Kamarazenekarának tagja.

A hangverseny a Zsolnay Örökségkezelő Nkft. és a PTE közös szervezésében valósul meg, támogatja az Európai Szociális Alap.

Jegyek

Ingyenes, regisztrációhoz kötött előadás.

A regisztrált érdeklődők a koncert előtt legkésőbb 15 perccel tudják a regisztrációs jegyet átvenni, ezután a regisztráció törlésre kerül, s érkezési sorrendben, fennmaradó helyek esetén tudjuk beengedni az érdeklődőket.


Regisztráció: regisztracio@zsn.hu

Helyszín

ZMI Liszt Ferenc Hangversenyterem, Zsolnay Kulturális Negyed
7630 Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.

Oszd meg másokkal!

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi