, Index = index Potenton Alapítvány

PTE Brácsa kamaraest

Fellépők:

Ludmány Emil, brácsaművész és növendékei:
Bonczók Csilla
Hoffer Frigyes
Hundt Boglárka
Kertész Júlia
Le Hai Ann
A társas zenélés minden muzsikálási forma közül a lemagasabb rendű. Túl azon, hogy a hangszerösszeállítások kombinációs lehetősége gyakorlatilag szinte kimeríthetetlen, az önálló szólamok össz-hangzásának kialakítása és megszólaltatása az előadók számára minden alkalommal egyszeri és különleges élmény. A mai hangversenyen felcsendülő darabok hangszerösszeállítása kuriózumnak számít, hiszen mindegyik mű BRÁCSÁKON hangzik föl. Az est szereplői a PTE MK Zeneművészeti Intézet brácsa szakos hallgatói és tanáruk, akik számára különleges öröm, hogy különböző összeállításban együtt muzsikálhatnak.

PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT
A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja 2017 tavasszal útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínen. 
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában. 
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.
 

Jegyek

Az előadás ingyenes.

Helyszín

Tinódi Ház - Majoros terem, Dombóvár
7200 Dombóvár, Hunyadi tér 25.

Oszd meg másokkal!

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi