, Index = index Potenton Alapítvány

A PTE FOLT Együttesének kamaraestje

 A FOLT együttes beszélő neve a Fagott Oboa Lelkes Társaság nevet takarja, olyan duplanádas hangszerekből áll, melyeknek utánpótlási nehézségei vannak európaszerte a zenei életben, ezért hiánypótló ismeretterjesztő szórakoztató műsorral várják a tisztelt közönséget, a zenei élet hiányosságait foltozzák be. Bemutatják a hangszercsoport minden szépségét a klasszikustól a szórakoztató zenéig. Tagjai a Pannon Filharmonikusok művészei, a PTE oktatói és a hallgatói.Műsor:
Hummel:Menuetto ala turca
Schubert: Landler
Schubert: Walzer és Galopp
Brahms: Walzer
Csajkovszkij: Édes álmodozás
Mendelssoh-Bartoldy: Kindertücke 2. tétel
Robert Schumann: Falusi dal, Aratódal
Chopin: Préludes


Fellépők:

Herpay Ágnes fagottművész
Sturcz László oboaművész
Vajai Franciska, oboa
Ferhér László Balázs, fagott


PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja a 2017 tavaszán, a Potenton Alapítvánnyal közöz szervezésben útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 14 helyszínen.
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.

Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

Jegyek

Az előadás ingyenes.

Helyszín

Erzsébet Vigadó - Nagyterem, Bóly
7754 Bóly, Erzsébet tér 1.

Oszd meg másokkal!

Plakát

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi