, Index = index Potenton Alapítvány

PTE Kamaramuzsika - Dr. Váradi Marianna és hallgatóinak koncertje

Fellépők:


Dr. Váradi Marianna, szoprán
Malejzia Mia, szoprán
Szabó Réka, mezzoszoprán
Meggyes Csaba, tenor
Pekárdy Tamás, bariton
Páris Alexandra, fuvola
Orvos Krisztina, zongora
Házigazda: Kircsi László


Műsor:


Giuseppe Verdi: Notturno „Guarda che bianca luna”

Léo Delibes: Le Rossignol

Cesare Ciardi: L'usignolo

Adolf Terschak: Die Nachtigall

Jules Mouquet: La flute de Pan, op. 15, Sonata pour flute et piano 5’

II.tétel: Pan et les oiseaux (Pán és a madarak)

Mikhail Ippolitov Ivanov: Négy költemény

  1. Sárga kismadárka
  2. Ne menj el, úgy, hogy nem bocsátottál meg drágám!

Anton Bernhard Fürstenau: Die Flöte

Adam - Schmidt: Bravour - Variationen

VÁRADI Marianna a Pécsi Nemzeti Színház magánénekese (szoprán). Az operán túl oratóriuménekesként is széles repertoárral rendelkezik. A Pécsi Tudományegyetem adjunktusa (DLA).
Tanulmányait a debreceni konzervatóriumi érettségije után — Budapesten, a Zeneakadémián végezte. Bende Zsolt és Andor Éva növendékeként diplomázott 1991-ben. Közben Weimarban többek között a világhírű német szoprán, Hanne-Lore Kuhse és Lore Fischer kurzusán vett részt, és ösztöndíjat kapott a Stuttgarti Nyári Zeneakadémiára, a világhírű karmestertől, Helmuth Rillingtől.
Aktív hallgatóként vett részt, Rózsa Vera, Geszty Szilvia, Jevgenyij Nyesztyerenko, Anna Reynolds mesterkurzusain. * 1993-tól Adorján Ilona tanítványa.
Zeneakadémiai tanulmányait követően, 2 évig ösztöndíjasa volt Budapesten az Operabarátok Egyesületének. Ez idő alatt Melinda és Norina szerepét énekelte a Magyar Állami Operaházban, utóbbival debütált Szegeden, 1991-ben.
Oratóriuménekesként Bachtól, Andrew Lloyd Webber Rekviemjéig terjedő repertoárra tett szert s ezzel itthon és külföldön is sikerrel szerepelt.
Klasszikus és romantikus szerzők (Haydn, Mozart, Beethoven, Brahms, Bruckner, Liszt, Dvorák, Verdi) mellett, a XX. századi komponisták, Kodály, Honegger, Bernstein és Richard Strauss műveivel Pécsett is hatalmas sikert aratott (Budvári Te Deum; Dávid király; Jeremiás szimfónia és Négy utolsó ének), valamint 2007 -ben Kurtág György: A megboldogult R.V.Truszova üzenetei című dalciklusát énekelte Pécsett, majd Budapesten a Művészetek Palotájában.
A Pécsett is élő és alkotó szerző, Johann Georg Lickl (Lickl György) műveit énekelte („Világsztárok Pécsett” sorozat), EKF program keretében. Ez a koncert, Európa több országában egy időben került élő adásba a Bartók rádió közvetítésében

2004-től oktat Kincses Veronika tanszékvezető meghívására, a PTE Művészeti Kar magánének tanszékén. 2007 – 2009 között mesterkurzusokat tart a Bükki Művészeti Napok Nyári Zeneakadémián, majd az utódjaként létrejött Velencei-tavi Művészeti fesztivál Nyári Zeneakadémián. Zsűritagja volt az I. Nemzetközi Händel Énekversenynek 2007 évben. 2010-ben doktorált zenei előadó művészetből (egyéni felkészülőként), a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti egyetemen, cum laude minősítéssel, Marton Éva, Csengery Adrienne, Pászthy Júlia, Perényi Eszter, Pogány Imola, Dolinszky Miklós, mint döntőtestület előtt.

 PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja 2017 tavasszal útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínen. 
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában. 
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

Jegyek

Az előadás ingyenes.

Helyszín

Városi Művelődési Központ - Konferenciaterem, Tamási
7090 Tamási, Szabadság út 50.

Oszd meg másokkal!

Plakát

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi