, Index = index Potenton Alapítvány

PTE Opera és operett gála

Szeretettel várunk minden érdeklődőt Regionális Koncertsorozatunk következő hangversenyén, melyen Kovácsházi István Liszt-díjas operaénekes és növendékei adnak koncertet opera és operett dalokból.


 Fellépnek:
Kovácsházi István Liszt-díjas operaénekes
Halász Ágnes zongoraművész
és magánének szakos növendékeik:
Bárdy Vivien
Máriás Lilla
Nagy Noémi
Pál Réka
Mórocz Virág
Szálkai Ádám

 

 
KOVÁCSHÁZI István zenei tanulmányait Kapossy Margit énekmesternő irányításával végezte. 1994-95 között a Debreceni Csokonai Színház magánénekese, majd az ezt követő két évben a Fővárosi Operett Színház szerződtette. 1997-től a Magyar Állami Operaház magánénekese, ahol már fiatalon számos opera főszerepét énekelte. Ezek között megtalálhatjuk Mozart operáit (Varázsfuvola, Don Giovanni, Szöktetés a szerájból, Cosi fan tutte), valamint Verdi és Puccini műveit is (Traviata, Rigoletto,  Bohémélet, Tosca, Pillangókisasszony).
2006-ban énekelt először Wagner operában, A nürnbergi mesterdalnokok Walter von Stolzing szerepében aratott elismert sikert. Erre a szerepre szerződtette 2008-ban a Mannheim National Theater, melynek 2014-ig tagja volt.
Németországban további számos produkcióban szerepelt, melyek között Wagner: Parsifal, Rajna kincse, Lohengrin, Tannhäuser; R. Strauss: Ariadné Naxos szigetén, Elektra; Weber: Bűvös vadász mellett, francia operák Bizet: Carmen, Saint-Saëns: Samson és Delila, Offenbach: Hoffmann meséje is találhatók.
Meghívást kapott a Fischer Ádám vezette Budapesti Wagner Napokra, ahol Wagner: Lohengrin címszerepét énekelte nagy sikerrel 2011-ben, majd 2013-ban.
2015-től a Magyar Állami Operaház ismét műsorára vette Wagner Ring-ciklusát, amelyben A Rajna kincse Loge, A Walkür Siegmund, és a Siegfried címszerepét énekelte.
2017-ben nagy sikerrel debütált Erkel: Bánk Bán címszerepében.
Munkásságát díjakkal jutalmazták:
Simándy József-díj (2000)
Melis György-díj (2003)
Oláh Gusztáv-díj (2005)
Liszt Ferenc-díj (2008)
Magyar Állami Operaház Kamaraénekese (2015/2016)
Závodszky Zoltán-díj (2016)


PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja a 2017 tavaszán, a Potenton Alapítvánnyal közöz szervezésben útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 14 helyszínen.
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

 

A műsorváltozás jogát fenntartjuk.

Jegyek

Az előadás ingyenes.

Helyszín

Városi Művelődési Központ - Konferenciaterem, Tamási
7090 Tamási, Szabadság út 50.

Oszd meg másokkal!

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi