, Index = index Potenton Alapítvány

PTE Zongoraest


Fellépők:

Király Csaba, Liszt-djas zongoraművész
Andrew Haringer, zongora
Gelencsér Gergely, zongora   

Műsor:

Johann Sebastian Bach: Esz-dúr tirószonáta

Johann Sebastian Bach: G-dúr fantázia

Ludwig van Beethoven: c-moll szonáta No 32, op. 111.

Franz Schubert: f-moll fantázia négy kézre

Liszt Ferenc zongoraművekKIRÁLY Csaba

orgonaművészi diplomáját 1989-ben, a zongoraművészit 1990-ben szerezte meg, több hazai és nemzetközi zongoraverseny első helyezettje volt. 2003-ban művészeti tevékenységéért Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki. Gyakran készít orgonaátiratokat nagy szimfonikus, oratorikus művekből. 2005-ben a Magyar Liszt Ferenc Társaság főtitkára lett, majd 2013-tól a Társaság elnökévé választották. Magyarországi koncertjein túl sikerrel szerepelt Európa szinte valamennyi országában, Japánban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Koreában, Kínában, Egyiptomban, Indiában, Irakban és Kubában. Számos nemzetközi zongora- és orgonakurzust tartott Magyarországon és külföldön egyaránt. 2002 óta zongora és orgonatanárként tanít a PTE Művészeti Karán, valamint témavezető a Művészeti Kar Doktori Iskolájában. 2014. és 2017. között – tanári hivatása mellett – a budapesti Bartók Béla Emlékház igazgatói tisztségét is betöltötte.


 PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja 2017 tavasszal útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínen.
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában.
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

 


Jegyek

Az előadás ingyenes.

Helyszín

Művészetek Háza, Szekszárd
7100 Szekszárd, Szent István tér 28.

Oszd meg másokkal!

Plakát

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi