, Index = index Potenton Alapítvány

PTE Zongoraest

Fellépők:

Király Csaba, Liszt-djas zongoraművész 
Andrew Haringer, zongora 
Gelencsér Gergely, zongora   

Műsor:

Wolfgang Amadeus Mozart: a-moll szonáta

Liszt Ferenc zongoraművei:

   Szerelmi álmok
   Három transzcendens etűd
         1. Esti harmóniák
         2. Prelűd
         3. Tájkép
   Két elfelejtett keringő:
         No. 1
         No. 2

Sergey Rachmaninov: c- moll zongoraverseny I. tétel

Bartók Béla: részletek a 14 bagatellből

Király Csaba: Improvizáció


KIRÁLY Csaba

orgonaművészi diplomáját 1989-ben, a zongoraművészit 1990-ben szerezte meg, több hazai és nemzetközi zongoraverseny első helyezettje volt. 2003-ban művészeti tevékenységéért Liszt Ferenc-díjjal tüntették ki. Gyakran készít orgonaátiratokat nagy szimfonikus, oratorikus művekből. 2005-ben a Magyar Liszt Ferenc Társaság főtitkára lett, majd 2013-tól a Társaság elnökévé választották. Magyarországi koncertjein túl sikerrel szerepelt Európa szinte valamennyi országában, Japánban, az Egyesült Államokban, Kanadában, Dél-Koreában, Kínában, Egyiptomban, Indiában, Irakban és Kubában. Számos nemzetközi zongora- és orgonakurzust tartott Magyarországon és külföldön egyaránt. 2002 óta zongora és orgonatanárként tanít a PTE Művészeti Karán, valamint témavezető a Művészeti Kar Doktori Iskolájában. 2014. és 2017. között – tanári hivatása mellett – a budapesti Bartók Béla Emlékház igazgatói tisztségét is betöltötte.


PTE MK Zeneművészeti Intézet
REGIONÁLIS KAMARAKONCERT-SOROZAT

A Pécsi Tudományegyetem Művészeti Kar Zeneművészeti Intézete nagy örömmel folytatja 2017 tavasszal útnak indított regionális kamarakoncert-sorozatát Somogy-, Tolna-, Baranya- és Zala-megye kis és nagyvárosaiban, összesen 15 helyszínen. 
Célunk az, hogy a régió zenebarátait és a reményeink szerint jövőbeli zenebarátait olyan rendkívüli produkciókkal ismertessük meg, melyre a város kiemelkedő zenei kínálata mellett is ritkábban nyílik lehetőség.
Elsősorban szólóhangszerre, énekhangra írott művek és kamarazene kerülnek bemutatásra, szonátaestek, dalestek, kamarazenekari estek formájában. 
Koncertsorozatunk a Pécsi Tudományegyetem Zeneművészeti Intézetének kiváló művészi produkcióiból táplálkozik. Liszt- és Kossuth-díjas nemzetközi hírű művésztanáraink és a felnövekvő új művészgeneráció alkotják a fellépő kamaraegyütteseket.

 


 
 

Jegyek

Az előadás ingyenes.

Helyszín

Keszthelyi Helikon Kastélymúzeum - Tükörterem, Keszthely
8360 Keszthely, Kastély u. 1.

Oszd meg másokkal!

Plakát

Olvass minket!

Keress minket!

Potenton Alapítvány

7621 Pécs, Szent István tér 17.

info.potentonalapitvany@gmail.com 

PTE Művészeti Kar Zeneművészeti Intézet

Székhely: Pécs, Zsolnay Vilmos út 37.
Levelezési cím: 7630 Pécs, Zsolnay Vilmos u. 16.

www.art.pte.hu/zmi